Σεμινάριο Δημοσιότητας & Επικοινωνίας Ρέθυμνο, 9-10/7/2019

Πρόγραμμα συνεργασίας Interreg VA Greece-Cyprus 2014-2020

Ένα διήμερο σεμινάριο προσανατολισμένο στις ανάγκες της επικοινωνίας των έργων που υλοποιούνται από το Πρόγραμμα συνεργασίας Interreg VA Greece Cyprus 2014 2020διενεργήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης 9 &10 Ιουλίου.

Το σεμινάριο απευθυνόταν στους 32 υπευθύνους δημοσιότητας και επικοινωνίας των πράξεων του προγράμματος.

Η πράξη ΕΝΕΔΗ εκπροσωπήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση από την κα Ψαριανού Άρτεμις, (ΕΔΕΤ).

Οι υπεύθυνοι επικοινωνίας των διαφόρων πράξεων του Προγράμματος συνεργασίας, ενημερώθηκαν για τεχνικές του χώρου, δικτυώθηκαν και αντάλλαξαν καλές πρακτικές διάχυσης και ενημέρωσης.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν:

⚙️ Εργαλεία Σχεδιασμού & Προώθησης
🎥 Δημιουργία Video με Αντίκτυπο
📡 Online παρουσία έργου στα Social media
📉 Case study

Πιο συγκεκριμένα:

Κύριοι ομιλητές ήταν η κα Τσιαγκαντέ Βάγια Υπεύθυνη Δημοσιότητας & Τεχνικής Βοήθειας ΚΓ του Προγράμματος και ο κος Οφάκογλου Ιωάννης  από τη RISTART όπου ανέπτυξαν διαδοχικά τον οδηγό δημοσιότητας του προγράμματος αλλά και τρόπους δημοσιοποίησης και επικοινωνίας των πράξεων μέσω διαδικτύου και social media παράλληλα με νέα διαδικτυακά εργαλεία.  Ως παραδείγματα καλής πρακτικής  αναφορικά με την επικοινωνία παρουσιάστηκαν οι πράξεις  Step2Smart, ERMIS-F και ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΑΓΙΩΝΥΜΩΝ ΝΗΣΩΝ.

Έγινε αναλυτική εκπαίδευση σε εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία επικοινωνιακού υλικού (posters/banners/videos/social media posts) για τη βελτίωση της προσέγγισης και προσέλκυσης του επιθυμητού κοινού στις ενεργές πράξεις του προγράμματος.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στα roundtables, οι μέθοδοι που αξιοποιούνται για την περαιτέρω προώθηση και προβολή της πράξης ΕΝΕΔΗ προς τις ομάδες κοινού που αυτά αφορούν και παρουσιάστηκαν: η χρήση των επισήμων σελίδων κοινωνικών μέσων δικτύωσης Twitter, Facebook και ΥouΤube καθώς και η παραγωγή των προωθητικών εντύπων της πράξης (3 τύπων εντύπου συμπεριλαμβανομένου και των ειδικών εντύπων που τυπώθηκαν ακολουθώντας τη μέθοδο Braille για τυφλούς καθώς και ειδικά διαμορφωμένα έντυπα με μεγάλους χαρακτήρες για άτομα με θέματα όρασης).

Οι παρουσιάσεις του σεμιναρίου βρίσκονται εδώ.

IEEE Global Conference 2018 on IoT – IEEE GCIoT 2018

Παρουσιάστηκε από τον καθηγητή κ. Μάριο Δικαιάκο στο συνέδριο IEEE Global Conference 2018 on IoTIEEE GCIoT2018, που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, η αρχιτεκτονική της πλατφόρμας έξυπνης διαχείρισης φορτίων δεδομένων της πράξης ΕΝΕΔΗ.

Παρουσίαση ΕΝΕΔΗ στο Impulse

Παρουσιάαστηκε από στελέχη του Πανεπιστημίου Κρήτης η πράξη ΕΝΕΔΗ στο Εθνικό Συνέδριο για την Ενεργειακή Απόδοση των Δημοσίων Κτιρίων.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε στο Ηράκλειο, στα πλαίσια του έργου “IMPULSE”.

  

4η τακτική συνάντηση των δικαιούχων της πράξης ΕΝΕΔΗ

Πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Απριλίου 2019, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Δικτύου Ερευνας Τεχνολογίας, η 4η τακτική συνάντηση των δικαιούχων της πράξης ΕΝΕΔΗ. Σκοπός της συνάντησης ήταν ο σχεδιασμός των τελικών ενεργειών της πράξης, για την ολοκλήρωση των ενεργειών για την εκοικονόμηση ενέργειας και την έξυπνη διαχείριση φορτίων δεδομένων στα κέντρα δεδομένων των εμπλεκομένων Πανεπιστημίων.

Διαγωνισμός για την προμήθεια/εγκατάσταση δικτύου μετρητών ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Δημοσιεύτηκε χθες ο διαγωνισμός για την προμήθεια/εγκατάσταση δικτύου μετρητών ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (www.uyc.gr).

Πληροφορίες για το διαγωνισμό θα βρείτε εδώ: https://www.elke.uoc.gr/announcements/news/view.aspx?id=4091%C2%A0%E2%80%A6

 

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης και του αναδόχου του έργου

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης και του αναδόχου του έργου για προμήθεια & εγκατάσταση Φ/Β πάρκου στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών. Ο ανάδοχος είναι η ένωση οικονομικών φορέων «ΣΑΡΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» και «ΣΠΥΡΟΣ Ε. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΚΗΣ – ANYSMA»

Τακτική συνάντηση για το έργο

Πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Ιουλίου εξαμηνιαία τακτική συνάντηση για το έργο. Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε η πρόοδος του έργου από τους 3 εταίρους, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση ξενάγησης στο Κέντρο Δεδομένων του ΕΔΕΤ στην Κνωσσό.

Εναρκτήρια Συνάντηση

Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 και έλαβε χώρα στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κύπρου.