Σεμινάριο Δημοσιότητας & Επικοινωνίας Ρέθυμνο, 9-10/7/2019

Πρόγραμμα συνεργασίας Interreg VA Greece-Cyprus 2014-2020

Ένα διήμερο σεμινάριο προσανατολισμένο στις ανάγκες της επικοινωνίας των έργων που υλοποιούνται από το Πρόγραμμα συνεργασίας Interreg VA Greece Cyprus 2014 2020διενεργήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης 9 &10 Ιουλίου.

Το σεμινάριο απευθυνόταν στους 32 υπευθύνους δημοσιότητας και επικοινωνίας των πράξεων του προγράμματος.

Η πράξη ΕΝΕΔΗ εκπροσωπήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση από την κα Ψαριανού Άρτεμις, (ΕΔΕΤ).

Οι υπεύθυνοι επικοινωνίας των διαφόρων πράξεων του Προγράμματος συνεργασίας, ενημερώθηκαν για τεχνικές του χώρου, δικτυώθηκαν και αντάλλαξαν καλές πρακτικές διάχυσης και ενημέρωσης.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν:

⚙️ Εργαλεία Σχεδιασμού & Προώθησης
🎥 Δημιουργία Video με Αντίκτυπο
📡 Online παρουσία έργου στα Social media
📉 Case study

Πιο συγκεκριμένα:

Κύριοι ομιλητές ήταν η κα Τσιαγκαντέ Βάγια Υπεύθυνη Δημοσιότητας & Τεχνικής Βοήθειας ΚΓ του Προγράμματος και ο κος Οφάκογλου Ιωάννης  από τη RISTART όπου ανέπτυξαν διαδοχικά τον οδηγό δημοσιότητας του προγράμματος αλλά και τρόπους δημοσιοποίησης και επικοινωνίας των πράξεων μέσω διαδικτύου και social media παράλληλα με νέα διαδικτυακά εργαλεία.  Ως παραδείγματα καλής πρακτικής  αναφορικά με την επικοινωνία παρουσιάστηκαν οι πράξεις  Step2Smart, ERMIS-F και ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΑΓΙΩΝΥΜΩΝ ΝΗΣΩΝ.

Έγινε αναλυτική εκπαίδευση σε εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία επικοινωνιακού υλικού (posters/banners/videos/social media posts) για τη βελτίωση της προσέγγισης και προσέλκυσης του επιθυμητού κοινού στις ενεργές πράξεις του προγράμματος.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στα roundtables, οι μέθοδοι που αξιοποιούνται για την περαιτέρω προώθηση και προβολή της πράξης ΕΝΕΔΗ προς τις ομάδες κοινού που αυτά αφορούν και παρουσιάστηκαν: η χρήση των επισήμων σελίδων κοινωνικών μέσων δικτύωσης Twitter, Facebook και ΥouΤube καθώς και η παραγωγή των προωθητικών εντύπων της πράξης (3 τύπων εντύπου συμπεριλαμβανομένου και των ειδικών εντύπων που τυπώθηκαν ακολουθώντας τη μέθοδο Braille για τυφλούς καθώς και ειδικά διαμορφωμένα έντυπα με μεγάλους χαρακτήρες για άτομα με θέματα όρασης).

Οι παρουσιάσεις του σεμιναρίου βρίσκονται εδώ.

Skip to content